OM OSS

 

Om oss

Fotografiet till vänster; Rune, inhyrd av Länsstyrelsen, slår med lie i rikorkidékärret som ska återfå sin forna glans.

Fotografiet i mitten; Skolklass utanför snickarverandan ca. 1910. Läraren hette Lars Hallin.

Fotografiet till höger; Våra allra första gäster från 1991 står återigen 2013 vid husets gamla snickarveranda.

 

För aktiviteter i närheten: Christinehofs ekopark/slott, tidtabell till Brösarps ångloksstation, Bisafari-linas och binas samt Glimmebodagården; klicka här på AKTIVITETER

 

Vi som är värdar och äger Gladan & Vråken heter Lena & Thomas. Vi har renoverat Gladan & Vråken efterhand genom åren och byggnaden var ursprungligen en gammal byskola från 1865.

Den största skolsalen är bevarad och används nu som frukostsal/umgängesrum/konferensrum. Vi har inga sovsalar.

För 23 år sedan startade vi vår lilla rörelse.

 

Vi slår ett slag för det ekologiska och har installerat jordvärme, specialdesignat ekologiskt avlopp m.m.

Många innerväggar har målats med färg som vi själva har rivit: pigment blandat med linolja och balsamterpentin.

Vi köper in varorna till frukostbuffén från lokala handlare/ekologiska odlare.

 

Här kan du dricka klart, rent vatten som kommer från en källåder ur berggrunden, vi har en djupborrad brunn.

 

Gladan & Vråken ligger för sej själv i en bokskog uppe på den södra delen av Linderödsåsen i anslutning till Verkeåns naturreservat. Här finns ädellövskogar, ängs & hagmarker.

 

Du hittar till oss längs en mindre väg (glest trafikerad) mellan Brösarp och Christinehofs slott - ekopark.

 

Här finns stillheten med utsikt över ett vackert och variationsrikt landskap. Vila er i vår trädgård och spana efter fladdermöss som jagar insekter i skymningen, eller lyssna på kattugglan i skogen intill. På himlavalvet seglar rovfåglar och kronhjortarnas brunstbröl ekar i luften i september. Se på Göran Johannesens fina film som är filmad i närheten av oss: http://www.naturfilmare se

 

I trädgården finns en stor gräsyta där man kan spela boll, badminton m.m. Familjerummen vetter mot trädgården och barnen kan springa rakt ut i naturen. Det finns många trädgårdsmöbler utanför köken och i trädgården.

 

Om du vill ge dej ut på en vandringstur utmed de många lederna kan vi tipsa om sevärdheterna. Vi förser dej med kartor och vandringsförslag och ger all information som behövs för vandring/cykling.

 

Intill oss finns ett rikorkidékärr med rara växter, exempelvis Kärrknipprot, Jungfru Marie nycklar, Ängsnycklar och Majnycklar. Här finns också Majviva, Smörbollar, Ängsdarr, Näbbstarr, Sommarfibbla, Slåtterblomma, Darrgräs, Vildlin, Småvänderot m.m. Ta med oömma och vattentäta skor!

Ca. 3 km längre bort brusar Hallamölla vattenfall ner i Verkeån. Lika nära är det till Brösarps norra backar. Om våren blommar tovsippor och backsippor på backsluttningarna. Ljungen är en ögonfröjd under sensommaren.

Havet är inte avlägset, du kan cykla eller vandra till Haväng med dess vidsträckta berömda sandstränder. Här finner du också Havängsdösen.

Pilgrimsvandra på skogsstigar/leder och vägar till St:Olof.

 

Vi har ingen tv men däremot gratis trådlös internetuppkoppling.

I salen kan ni sitta och mysa, kanske göra upp en brasa eller spela sällskapsspel. Vi har många olika spel till utlåning.

 

Vi tar inte emot husdjur p.g.a. allergirisken, ej heller sovsäckar.

 

Ni kan göra er egen frukost i ett av köken eller kan ni beställa den av oss. Likaså kan ni använda ert egna bäddset / handduk eller hyra här (engångskostnad första natten).

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved